ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες

Ραντεβού για Ανανέωση για λογαριασμό ανήλικου τέκνου

Σύντομη Περιγραφή

Παρέχεται δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αιτήματος δέσμευσης ημερομηνίας κατάθεσης (ραντεβού) για ανανέωση άδειας διαμονής για λογαριασμό ανήλικου τέκνου σας. Το αίτημα θα πρέπει να απευθύνεται στην Υπηρεσία που είναι αρμόδια για την εξέτασή του με βάση το Δήμο διαμονής σας. Για τις χωρικές αρμοδιότητες των υπηρεσιών, ενημερωθείτε εδώ. Η εφαρμογή δεν έχει ενεργοποιηθεί από όλες τις Υπηρεσίες Μετανάστευσης. Κατάσταση με τις Υπηρεσίες Μετανάστευσης που παρέχουν αυτή τη δυνατότητα, μπορείτε να βρείτε εδώ.
Δεν απαιτείται η εκτέλεση αυτής της διαδικασίας, εάν έχετε ήδη δεσμεύσει ημερομηνία κατάθεσης για λογαριασμό σας, και έχετε συμπεριλάβει το ανήλικο τέκνο στο πεδίο Μέλη.
Δυνατότητα δέσμευσης ημερομηνίας παρέχεται το νωρίτερο δύο (2) μήνες πριν τη λήξη της άδειας του ανήλικου τέκνου, και το αργότερο μέχρι ένα (1) μήνα μετά τη λήξη της.
Η εκτέλεση της διαδικασίας δέσμευσης, πριν τη λήξη της άδειας του ανήλικου τέκνου καθιστά το αίτημά σας εμπρόθεσμο, ακόμα και στην περίπτωση κατά την οποία η ημερομηνία του ραντεβού είναι μεταγενέστερη της λήξης της άδειάς σας.
Η εκτέλεση της διαδικασίας δέσμευσης, μέχρι και ένα μήνα μετά τη λήξη της άδειας του ανήλικου τέκνου, επιφέρει πρόστιμο.
Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες, που να επιτρέπουν την κατάθεση αιτήματος εντός μηνός από τη λήξη της άδειας του ανήλικου τέκνου, θα έχετε τη δυνατότητα να απευθύνετε αίτημα προς την αρμόδια υπηρεσία, ώστε να δεσμευθεί με δικές της ενέργειες ημερομηνία κατάθεσης. Τα εκκρεμή αιτήματα εμφανίζονται στην περιοχή Αιτήσεις ραντεβού της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας. Η ημερομηνία κατάθεσης που θα ορίσει η αρμόδια Υπηρεσία θα εμφανισθεί στα Εκκρεμή ραντεβού της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας.

Οδηγίες

Για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα πρέπει να συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία:

Είδος εντύπου α.δ.Συμπληρώστε το είδος εντύπου της α.δ. σε ισχύ του ανήλικου τέκνου σας που επιθυμείτε να ανανεώσετε
Αριθμός α.δ.Συμπληρώστε τον αριθμό του εντύπου της α.δ. σε ισχύ του ανήλικου τέκνου σας που επιθυμείτε να ανανεώσετε παραλείποντας το GR ή το E που προηγείται, καθώς και τυχόν ψηφία "0"
ΔιαβατήριοΣυμπληρώστε τον αριθμό του διαβατηρίου του ανήλικου τέκνου σας.
ΕπώνυμοΣυμπληρώστε το επώνυμο του ανήλικου τέκνου σας , όπως αναγράφεται στο διαβατήριό του
ΌνομαΣυμπληρώστε το όνομά του ανήλικου τέκνου σας, όπως αναγράφεται στο διαβατήριό του
Αλλαγή σκοπούΕπιλέξτε Αλλαγή σκοπού=ΝΑΙ μόνον εφόσον το αίτημα αφορά αρχική χορήγηση καθεστώτος Επί Μακρόν Διαμένοντος, Δεκαετία ή οικογένεια Έλληνα ή πολίτη Ε.Ε. και επιθυμείτε να διακόψετε την ισχύ της τρέχουσας άδειάς σας
ΥπηρεσίαΕπιλέξτε την αρμόδια υπηρεσία, με βάση το τρέχοντα δήμο κατοικίας σας
ΗμερομηνίαΑναζητείστε την επιθυμητή ημερομηνία προσέλευσης από τις διαθέσιμες ημερομηνίες. Για να είναι εφικτή η αναζήτηση, πρέπει πρώτα να ολοκληρώσετε την καταχώρηση όλων των στοιχείων. Οι διαθέσιμες ημερομηνίες μέχρι και τη λήξη της άδειας του ανήλικου τέκνου εμφανίζονται με πράσινο χρώμα. Οι διαθέσιμες ημερομηνίες μέχρι και ένα μήνα μετά τη λήξη της άδειας του ανήλικου τέκνου εμφανίζονται με κόκκινο χρώμα. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες, που να επιτρέπουν την κατάθεση αιτήματος εντός μηνός από τη λήξη της άδειας του ανήλικου τέκνου, θα έχετε τη δυνατότητα να απευθύνετε αίτημα προς την αρμόδια υπηρεσία, ώστε να δεσμευθεί με δικές της ενέργειες ημερομηνία κατάθεσης.
ΤέλοςΕπιλέγοντας Τέλος, δεσμεύεται η ημερομηνία κατάθεσης που επιλέξατε με βάση τα στοιχεία που δηλώσατε. Για να ενεργοποιηθεί η επιλογή θα πρέπει να συμπληρώσετε όλα τα στοιχεία. Ελέγξτε προσεκτικά την καταχώρησή σας πριν επιλέξετε ημερομηνία, μετά την επιλογή της ημερομηνίας, δεν θα έχετε δυνατότητα διόρθωσης.
ΑκύρωσηΕπιλέγοντας Ακύρωση ανά πάσα στιγμή, η διαδικασία θα διακοπεί και θα επιστρέψετε στην αρχική σελίδα.