ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες

Ραντεβού για Ανανέωση

Σύντομη Περιγραφή

Παρέχεται δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αιτήματος δέσμευσης ημερομηνίας κατάθεσης (ραντεβού) για ανανέωση άδειας διαμονής. Το αίτημα θα πρέπει να απευθύνεται στην Υπηρεσία που είναι αρμόδια για την εξέτασή του με βάση το Δήμο διαμονής σας. Για τις χωρικές αρμοδιότητες των υπηρεσιών, ενημερωθείτε εδώ. Η εφαρμογή δεν έχει ενεργοποιηθεί από όλες τις Υπηρεσίες Μετανάστευσης. Κατάσταση με τις Υπηρεσίες Μετανάστευσης που παρέχουν αυτή τη δυνατότητα, μπορείτε να βρείτε εδώ.
Δυνατότητα δέσμευσης ημερομηνίας παρέχεται το νωρίτερο δύο (2) μήνες πριν τη λήξη της άδειάς σας, και το αργότερο μέχρι ένα (1) μήνα μετά τη λήξη της.
Η εκτέλεση της διαδικασίας δέσμευσης, πριν τη λήξη της άδειάς σας καθιστά το αίτημά σας εμπρόθεσμο, ακόμα και στην περίπτωση κατά την οποία η ημερομηνία του ραντεβού είναι μεταγενέστερη της λήξης της άδειάς σας.
Η εκτέλεση της διαδικασίας δέσμευσης, μέχρι και ένα μήνα μετά τη λήξη της άδειάς σας, επιφέρει πρόστιμο.
Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες, που να επιτρέπουν την κατάθεση αιτήματος εντός μηνός από τη λήξη της άδειάς σας, θα έχετε τη δυνατότητα να απευθύνετε αίτημα προς την αρμόδια υπηρεσία, ώστε να δεσμευθεί με δικές της ενέργειες ημερομηνία κατάθεσης. Τα εκκρεμή σας αιτήματα εμφανίζονται στην περιοχή Αιτήσεις ραντεβού της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας. Η ημερομηνία κατάθεσης που θα ορίσει η αρμόδια Υπηρεσία θα εμφανισθεί στα Εκκρεμή ραντεβού της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας.

Οδηγίες

Για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα πρέπει να συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία:

Είδος εντύπου α.δ.Συμπληρώστε το είδος εντύπου της α.δ. σε ισχύ που επιθυμείτε να ανανεώσετε
Αριθμός α.δ.Συμπληρώστε τον αριθμό του εντύπου της α.δ. σε ισχύ που επιθυμείτε να ανανεώσετε παραλείποντας το GR ή το E που προηγείται, καθώς και τυχόν ψηφία "0"
ΔιαβατήριοΣυμπληρώστε τον αριθμό του διαβατηρίου σας. Σε περίπτωση που είστε αντικειμενικά στερούμενος διαβατηρίου, συμπληρώστε "WITHOUT"
ΕπώνυμοΣυμπληρώστε το επώνυμό σας, όπως αναγράφεται στο διαβατήριό σας
ΌνομαΣυμπληρώστε το όνομά σας, όπως αναγράφεται στο διαβατήριό σας
Αλλαγή σκοπούΕπιλέξτε Αλλαγή σκοπού=ΝΑΙ μόνον εφόσον το αίτημα αφορά αρχική χορήγηση καθεστώτος Επί Μακρόν Διαμένοντος, Δεκαετία ή οικογένεια Έλληνα ή πολίτη Ε.Ε. και επιθυμείτε να διακόψετε την ισχύ της τρέχουσας άδειάς σας
Εξαρτώμενα μέληΣυμπληρώστε πλήθος εξαρτώμενων μελών για τα οποία είναι υποχρεωτική η κατάθεση αιτήματος ταυτόχρονα με εσάς
ΥπηρεσίαΕπιλέξτε την αρμόδια υπηρεσία, με βάση το τρέχοντα δήμο κατοικίας σας
ΗμερομηνίαΑναζητείστε την επιθυμητή ημερομηνία προσέλευσης από τις διαθέσιμες ημερομηνίες. Για να είναι εφικτή η αναζήτηση, πρέπει πρώτα να ολοκληρώσετε την καταχώρηση όλων των στοιχείων. Οι διαθέσιμες ημερομηνίες μέχρι και τη λήξη της άδειάς σας εμφανίζονται με πράσινο χρώμα. Οι διαθέσιμες ημερομηνίες μέχρι και ένα μήνα μετά τη λήξη της άδειάς σας εμφανίζονται με κόκκινο χρώμα. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες, που να επιτρέπουν την κατάθεση αιτήματος εντός μηνός από τη λήξη της άδειάς σας, θα έχετε τη δυνατότητα να απευθύνετε αίτημα προς την αρμόδια υπηρεσία, ώστε να δεσμευθεί με δικές της ενέργειες ημερομηνία κατάθεσης.
ΤέλοςΕπιλέγοντας Τέλος, δεσμεύεται η ημερομηνία κατάθεσης που επιλέξατε με βάση τα στοιχεία που δηλώσατε. Για να ενεργοποιηθεί η επιλογή θα πρέπει να συμπληρώσετε όλα τα στοιχεία. Ελέγξτε προσεκτικά την καταχώρησή σας πριν επιλέξετε ημερομηνία, μετά την επιλογή της ημερομηνίας, δεν θα έχετε δυνατότητα διόρθωσης.
ΑκύρωσηΕπιλέγοντας Ακύρωση ανά πάσα στιγμή, η διαδικασία θα διακοπεί και θα επιστρέψετε στην αρχική σελίδα.